התכנית HAIFALEAD הינה מלגה של מנהיגות ויזמות חברתית באוניברסיטת חיפה. תוכנית זו מתקיימת בזכות שותפות חיפה-בוסטון, הלל ישראל ודיקנט הסטודנטים של אוניברסיטת חיפה.
סטודנטים שהשתתפו בתוכנית המלגה סיירו ברחבי העיר חיפה, הכירו את תושביה, דנו בסוגיות חברתיות, חקרו את הצרכים של האוכלוסיות החיפאיות וחיפשו את המענה הנכון עבורן.
כעת, לקראת סיום התוכנית, הסטודנטים הללו שמחים ומתרגשים להציג לכם את הפרויקטים שלהם. כל פרויקט כזה הוא רעיון למיזם חברתי שהסטודנטים הביאו לשלב התכנון ואפילו קיימו בוחן שטח ראשון.
אנחנו מזמינים אתכם לקרוא להכיר את הפרויקטים המרתקים של הסטודנטים ולהצביע לפרויקט שהכי אהבתם!
הפרויקט פותח על ידי בראא ח׳לאילה, טליה ריטר ומאיה שמעוני.
פרויקט “נשים מדברות אימהות” נוצר על מנת לבנות גשרים וחברויות בין נשים יהודיות וערביות, תוך מתן מענה לצרכי המשתתפות.
המפגשים מיועדים לסטודנטיות ויעסקו סביב נושאים של אימהות, הריון, גידול ילדים והשילוב של לימודים וקריירה בשלב זה של החיים. כל מפגש יורכב מהרצאה של מומחית ולאחריה שיח מונחה ברוח “קפה שיחה” בקבוצות קטנות על מנת לאפשר היכרות ויצירת קשרים.
הפרויקט שלנו פונה בעיקרו לקהל היעד של נשים בהריון או אמהות צעירות, שמהוות קבוצת אוכלוסייה עם רצון למפגש עם נשים בשלב חיים דומה לשלהן. יש להן צורך לשתף, ללמוד ולהתייעץ.
נרצה להעניק לסטודנטיות חווית מפגש משמעותית, אשר תיצור ניסיון חיובי ואף עניין לשמור על קשר זו עם זו.
כיום לא קיים למיטב ידיעתנו מיזם שמפגיש נשים יהודיות וערביות סביב התוכן של הריון, לידה ואמהות. יש מגוון של סדנאות הכנה ללידה או תכנים לחופשת לידה אבל הם אינם שמים דגש על מפגש רב תרבותי, מקרב ובונה אמון.
פרויקט פותח על ידי טוני חאיק, קרין וסרמן וסגוד שלש.
אופנה בת קיימא היא העתיד שלנו. תעשיית הטקסטיל מהווה 20% מזיהום המים בעולם וכדי לשנות זאת עלינו לצרוך פחות בגדים ולקיים כלכלה מעגלית.
המודל של כלכלה מעגלית מציע חלופה למודל הקיים של לקחת-לצרוך-לזרוק ודוגל בשימוש חוזר ומיחזור, במטרה לשמור על מוצרים המסתובבים כבר במשק.
הפתרון שלנו הוא יריד החלפת בגדים הפתוח לכל הסטודנטיות והסטודנטים. השתתפות באירוע החלפת בגדים מקדמת קיימות, חוסכת כסף, מעודדת יצירתיות ובונה תחושת קהילה בקרב המשתתפות והמשתתפים.
ביריד ההחלפות הסטודנטיות והסטודנטים מביאים בגדים במצב מצוין כדי להחליף עם אחרים/ות. על כל פריט שמביאים, אפשר להחליף לפריט חדש!
זוהי דרך לרענן את המלתחה ולשמור על הסביבה ומצב של WIN-WIN בו מתחדשים בזול וללא נזק למשאבי הטבע.
הפרויקט פותח על ידי אימאן קאדרי, חנאן חיידר חסן ורים זידאני.
מכמה נשים נלקחו חייהן ללא סיבה?
כמה נשים צרחו אבל אף אחד לא שמע אותן?
כמה נשים נהרגו כשיכולנו לעזור?
המון!
מעכשיו את המצילה של עצמך, יש לך את הזדמנות להגן על עצמך בקליק אחד.
את חשובה, חייך יקרים והנוכחות שלך עושה את ההבדל.
האפליקציה שלנו תאפשר לך לדווח על כל אלימות או סכנה שאליה את נחשפת בכל רגע נתון ולהציל את עצמך, קחי רגע תורידי אותה ותצילי את עצמך היקרה.
כמו שאנחנו יודעים האחוז של אלימות נגד נשים הולך ועולה ואנחנו חייבים לשים לזה גבול. אז חשבנו שכל אישה שמרגישה שהיא חשופה לאלימות או סכנה תוכל להוריד את האפליקציה שלנו ודרך לחיצה קטנה היא מתקשרת לגורמים שיוכלו לעזור לה ולהציל את החיים שלה, כגון עובדות סוציאליות ומשטרה.
הפרויקט פותח על ידי ג'ורדן פרסל, גלי שורץ, דריה דימיטרובה ונדב ליבוביץ'.
שלום! אנחנו גלי, נדב, דריה וג’ורדן ויש לנו חלום משותף – לשים את חיפה על מפת התיירות הארצית והבין לאומית.
הפרויקט שלנו נולד מתוך חיבור האישי של כל אחת ואחד מחברי הקבוצה לעיר והרצון להנגיש את סיפוריה לקהל הרחב. אנחנו מציעים סיורים חינמיים, המועברים על ידי סטודנטים, שבסיומם כל אחד מהמשתתפים ישאיר טיפ למדריך לפי שיקול דעתו.
כסטודנטים צעירים, אחד האתגרים הכי גדולים שאנחנו חווים הוא מציאת תעסוקה שתתאים למסגרת האקדמית, תוך עיסוק בתחום מעניין ומעשיר. לצד זה, זיהינו כבעיה את החשיפה המוגבלת שיש לעיר חיפה במרחב התיירותי. למה זה כל כך חשוב? תיירות ענפה הינה המנוע הכלכלי של העיר, היא יכולה לאזן את הפערים הכלכליים והתרבותיים וגם לספק מקומות פרנסה נוספים. חיברנו את כל חלקי הפאזל וכך נולד הפרויקט שלנו “Haifa on the map” – שתורם גם להתפתחות העיר וגם מעודד סטודנטים ללמוד בחיפה ולצבור ניסיון בתחום מתפתח.
הסיור הראשון שהחלטנו לעשות עוסק באוכל ואומנות. הוא מועבר בשכונת וואדי ניסנאס, שבלב ליבה של חיפה, ומספר את סיפורם של התושבים המקומיים דרך התרבות ההיסטוריה והקולינריה. בעינינו, השכונה היא סמל לקיום ההטרוגני במרחב החיפאי ולסולידריות המשותפת מצד תושבי העיר.
הפרויקט פותח על ידי חנן יזדי ויפעת יקיר.
הכל התחיל מהשכן החביב שלי, משה, אלמן בן 85 שנוכחותו מילאה את הבניין שלנו בחום ובחוכמה. אני זוכרת היטב את היום שבו במקרה הושטתי לו יד לעזרה, ועזרתי לו במשימה פשוטה של החלפת נורה. לא ידעתי שהמעשה הקטן הזה יצית בתוכי רעיון שיוביל לפיתוח אפליקציה שתוכל לכולל שינוי אפילו קטן בחייהם של קשישים כמו משה.
מנקודה זו עלה הצורך בפלטפורמה שתוכל לחבר את המבוגרים עם אנשים אכפתיים במרחק נגיעה. קשישים רבים מוצאים את עצמם כמהים לסיוע במשימות יומיומיות שאולי נראות לחלקי נו טריוויאליות אך הן בעלות משמעות רבה בשמירה על עצמאותם ואיכות חייהם של אותם מבוגרים. התייעצתי עם חבר שלימים הוא שותפי היקר לפרוייקט ויחד החלטנו שחייבת להיות דרך לגשר על הפער ולספק גלגל הצלה למבוגרים בקרבת ביתנו.
אז אנחנו גאים להציג בפניכם את “במרחק נגיעה” אפליקציה מבוססת מיקום שתוכננה עם מטרה אחת ורווח גדול: להעצים ולתמוך במבוגרים על ידי חיבורם עם סטודנטים להוטים להושיט יד לעזרה במרחק נגיעה , הכוח לחולל שינוי משמעותי נמצא בהישג ידכם.
האפליקציה הידידותית למשתמש שלנו ומבטיחה שכל מי שזקוק יכול לגשת ללא מאמץ לרשת של מתנדבים מסורים, המוכנים לסייע במשימות שונות כמו החלפת נורה, הוצאת האשפה, ביצוע סידורים או פשוט לארח חברה. על ידי חיבור טכנולוגיה, קהילה, אנחנו שואפים ליצור אזור טוב יותר שבו אף קשיש לא מרגיש לבד.
בכל אוניברסיטה קיים מלגאי מטעם היחידה למעורבות חברתית, כל מתנדב יעבור אימות על ידי מלגאי בשיתוף דיקאנט הסטודנטים שירכז את המתנדבים ויהיה גם הגורם המקשר עם הועד בית של אותו בניין שידע להפנות אל אותם אנשים שצריכים עזרה . באמצעות הממשק האינטואיטיבי של האפליקצייה, משתמשים יכולים לבקש סיוע בקלות, לתזמן משימות ולהתחבר למתנדבים באזור שלהם.
אז מעבר לתחושת הסיפוק האדירה-לסטודנטים המתנדבים, כל ״קריאה״ תיחשב לשעת מלגה.
עוצב ונבנה ע”י גביש מדיה